Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Glasvliesbehang

 Glasvliesbehang is een aanduiding voor meerdere produkten. Naast glad glasvliesbehang is er bijvoorbeeld behang met een print dat wordt aangeduid als glasvlies behang, of vliesbehang. Dat zijn de rollen behang die bij Hubo, Gamma, Praxis of bijvoorbeeld Hornbach te koop zijn. De toplaag is van papier of vinyl met een print, de rug is glasvliesbehang. Behangpapier zet namelijk uit als het nat wordt, daarna krimpt het weer. Ouderen weten vaak nog dat bouwpapier een centimeter overlappend moest worden geplakt, dat was best lastig. Het kromp zover dat er een naad van wel een centimeter ontstond. Door de geprinte laag op glasvliesbehang te drukken wordt de krimp grotendeels voorkomen. Hierbij moet je ook de muur inlijmen en dan het vlies erop plakken om te voorkomen dat het papier nat wordt. 

Glasvliesbehang krimpt niet

Een van de belangrijkste eigenschappen is dat glasvliesbehang niet krimpt. Dat is dus ideaal als je muren van een 100% naadloos eindresultaat wilt voorzien. Bij het inlijmen van de muren wordt het vlies nat, maar dat maakt dus niet uit wat betreft uitzetten en krimpen. Dat is gelijk een groot verschil tussen renovlies en glasvliesbehang. Renovlies 150 gram zet dus wel iets uit als het nat is. Het hoofdbestanddeel is cellulose, dat is een andere naam voor papier. Doordat er nog andere materialen zoals polyester in zit zet het minder uit dan ouderwets papierbehang. Glasvliesbehang kan dus in tegenstelling tot 150 gram papier echt naadloos worden aangebracht. 

Glasvliesbehang of glasweefsel?

Glasvliesbehang wordt nogal eens verward met glasweefsel. Het glasweefselbehang brengen we vaak aan in kantoren. Bijvoorbeeld in de trappenhuizen, het is namelijk super sterk. Glasweefselbehang zijn strengen glasvezel die in elkaar geweven zijn. De oppervlakte van glasvliesbehang is echter glad en is daarom uitstekend van een laag muurverf te voorzien. Glasvlies behang dat gesausd is lijkt qua resultaat dan op stucwerk. Als je glasvlies behang hebt aangebracht moet het wel drogen voordat het gesausd kan worden. Wat je ’s morgens plakt kan het eind van de dag al gesausd worden, glasvliesbehang droogt best snel. Het is echter belangrijker dat de kit waar je de inwendige hoeken mee afwerk goed droog is. Let op dat als de kit nog niet helemaal droog is en je gaat sauzen, dan bestaat de kans op craquelé. Mocht je later een kleur willen, dan kan je glasvezelbehang overschilderen. 

Glasvlies behanglijm

Voor het behangen met glasvliesbehang heb je pastalijm nodig. Dat zit in emmers van 10 kg. Het wordt verdund verkocht of onverdund. Vaak tegen dezelfde prijs, de onverdunde lijm die wij verkopen heeft daarom een hoge opbrengst. Voorstijk verkopen wij niet, als je de materialen op een juiste manier aanbreng heb je dat namelijk niet nodig. Tijdens de workshop glasvliesbehangen staan we uitgebreid stil bij de vraag: moet je voorstrijken of niet? Schrijf je in voor een workshop en denk met ons mee.

Glasvliesbehang of renovlies voor nieuwbouw?

Een eigenschap van beide produkten is dat, naast dat ze glad zijn, ze een licht egaliserende werking hebben. Het materiaal is wel wandvolgend. Je kan kromme wanden dus ook met renovlies niet recht behangen. Bijvoorbeeld bij gipsplaten is het belangrijk dat de naden strak zijn aangesmeerd en goed in één lijn staan. Daarnaast is zowel 150 gram renovlies als 200 gram glasvliesbehang krimpscheuroverbruggend. Een ander verschil tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvliesbehang is dat renovlies veel stugger is. Het snijd lastiger en vouwt moeilijker de hoek om. Renovlies is goedkoper dan glasvliesbehang. In het onderstaande filmpje hebben we geprobeerd het verschil tussen de twee duidelijk te maken. De keuze tussen glasvliesbehang en renovlies kun je het best maken door het te voelen. Je kan hier een monster bestellen, we sturen het dan naar je op.

 

Workshop glasvliesbehang aanbrengen

Als je glasvliesbehang gaat aanbrengen en je wil graag weten hoe dat het best kan, dan kan je een workshop bij ons volgen. Je kunt dan zelf de materialen voelen en de eigenschappen ervaren. Het doel van de workshop is naast het geven van tips dat je zelf kan bepalen: glasvezelbehang of renovlies kopen. Het best kan je door te voelen ervaren hoe je naadloos dubbel kan doorsnijden.

De workshop is gratis als je materialen afneemt. Lees hier meer over de workshop

Glasvliesbehang behangservice

Dat we glasvliesbehangverkopen is eigenlijk ontstaan vanuit ons behangersbedrijf Easy Stuc. Doordat we bij mensen thuis glasvliesbehang aanbrengen kunnen we groot inkopen. Hierdoor kunnen we iedereen die glasvliesbehang nodig heeft van dienst zijn. Van alleen leveren tot compleet afwerken. We hebben goede contacten met uitstekende behangers waar we al jaren mee samenwerken. Veel van ons werk wordt uitgevoerd door ons zusterbedrijf Easy Stuc. Naast het afwerken van de wanden met glasvliesbehang kunnen we ook een pvc vloer en plinten aanbrengen. d

Glasvliesbehang bestellen

Contact opnemen met Renovlies Nederland doe je telefonisch of per mail. Je bereikt ons telefonisch op het nummer 026 – 379 06 50. Per mail bereik je ons op info@renovlies-nederland.nl Wij staan dagelijks tussen 09.00 en 17.00 uur klaar om je te helpen. Tussen de middag laten we onze Bobientje (onze kantoorhond) even uit.

Weet je niet precies hoeveel behang je nodig heb? Bel dan met Diana, zij kan je helpen met het uitrekenen van de meters. Glasvliesbehang dat over is kan je terug brengen, eventueeel samen met de behangtafel als je die heb gehuurd

glasvliesbehang