Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Kosten renovlies behang

wat kost renovlies behang?

De kosten van renovlies behangen worden met name bepaald door wat het renovlies, lijm, verf en toebehoren zelf kost en of je het laat doen of zelf gaat doen. Bij het materiaal kan je besparen op de kosten door 150 gram renovlies op papier te gebruiken. Je kan ook kiezen voor 200 gram glasvliesbehang voorgesausd wat 100% naadloos te krijgen is. Door een workshop te volgen krijg je inzicht in het proces waaruit het renovliezen van muren bestaat. Schuren, plakken, kitten, sausen, nalopen, afsausen vormt samen het eindresultaat. In dit bericht gaan we proberen compete uitleg te geven over de kosten van renovlies behang. Of je het behangen gaat uitbesteden of overweegt dat je zelf gaat renovliesbehangen het maakt ons niet uit. Mocht je na het lezen van dit bericht nog informatie missen of tips hebben dan horen we dat graag. Diana staat je graag te woord: 026 379 06 50

150 gram renovlies 

150 gram renovlies is van oudsher een veel verkocht produkt. Renovlies wordt ook wel renostuc of stucbehang genoemd. Je kan een monster aanvragen en je krijgt dan een stuk 150 gram en een stuk 200 gram opgestuurd. Tijdens de workshop kan je het verschil voelen tussen de twee materialen. Je kan ook zelf de verschillen ervaren bij bijvoorbeeld het vouwen om de hoeken en het dubbeldoorsnijden te ervaren. De workshop is gratis als u direct de materialen meeneemt.

200 gram glasvlies

Het 200 gram glasvlies verkopen we rechtstreeks uit onze voorraad. Onze renovliesbehangers gebruiken dit materiaal dagelijks. Wij moeten omdat we een naadloos eindprodukt verkopen helemaal naadloos opleveren. 200 gram glasvlies is duurder dan 150 gram renovlies, maar het verwerkt beter. Op die manier kunnen we prettig werken en helemaal naadloos opleveren. In het filmpje hiernaast laten we het verschil zien tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies.

 

Voor de kosten renovlies behang voor uw woning kunt een mail sturen met tekeningen en uw wensen erbij. Ook voor het opgeven van een workshop kunt u ons bellen of mailen.          ——– 026 379 06 50 of info@renovlies-nederland ——- 

Kosten renovlies behang en verf

Naast renovlies behang of glasvlies bepaald de verf ook een behoorlijk deel van de kosten. Bij verf moet je alert zijn op het verbruik per meter. Hoeveel haal je uit de emmer is net zo belangrijk als de vraag wat kost verf om renovlies mee te sausen. Samen vormt dat de kostprijs voor verf. Daarnaast is het belangrijk dat je systematisch en met een plan werkt. Bij de workshop wordt stil gestaan bij het sausen, omdat dat uiteindelijk het eindresultaat is. 

Van het renovlies of glasvlies zie je als het goed is niks meer terug. Wij gebruiken Einza karat plus of een gelijkwaardig produkt waar we achter staan en ervaring mee hebben. Doordat we met pallets tegelijk inkopen kunnen we de inkoop kosten renovlies behang en verf laag houden. Naast de kwaliteit verf is het ook erg belangrijk dat je de roller goed nat houdt en lange halen maakt. Er wordt vaak makkelijk gedacht over zelf renovlies sausen. Ook hiervoor geldt dat een workshop als doel heeft dat je erover nadenkt en niet zelf het wiel helemaal hoeft uit te vinden. 

Renovlies behang complet set

Kosten renovlies behang, verf en arbeid

Als je het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan dan kan je ons daarvoor inhuren. Er komt dan een ervaren renovliesbehanger om bij uw nieuwbouwwoning met de muren aan de slag te gaan. Als u benieuwd bent naar wat u moet betalen als het werk is uitgevoerd dan kunt u het best de tekeningen naar ons mailen. We kunnen dan uitrekenen hoeveel materiaal we nodig hebben en hoeveel tijd erin gaat zitten. 

Heeft een woning veel ramen of juist weinig, hoge punten of is het een gelijkvloersappartement? Dat zijn factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs. Wij zijn zelf van mening dat wat renovlies behangen kost per object verschilt en een meterprijs daardoor of te hoog of te laag is. Bij het vergelijken van offertes met een vaste prijs en een meterprijs is altijd de vraag: wat zijn de meters? 

Wat moet je bij het gereedkomen van het werk betalen. Bij een vaste prijs weet je het, bij een meterprijs zie je het dan pas. Of spreek je inmeter vooraf af? Of tel je de banen? Neem je snijverlies mee in de meters of niet? Voer je afval af of moet je dat zelf doen? Haal je het schakelmateriaal weg en monteer je het weer?

Renovlies behanger

Meters uitrekenen

Als je ingaat op een offerte met een meterprijs dan kan je het best vooraf afspreken hoe de meters worden vastgesteld. Je kan bijvoorbeeld afspreken de strakke meters te bepalen, dus per muur uitgerekend en bij elkaar opgeteld. Een methode die wel wordt gebruikt is om de banen te tellen. Let daarbij op of een muur met een raam als baan wordt geteld. En hoe doe je dat bij het trappengat en punten? 

Neem je snijverlies mee in de berekening van de meters? Tussen de rekenmethoden kan wel20% verschil zitten. Dus een ‘ goedkope’ offerte kan toch duurder uitpakken. Onze ervaring is dat wanneer er drie mensen meten er drie uitkomsten zijn en hoe bewijs je het?

Meerprijzen

Wat wij tegenkomen is dat offertes met een lage meterprijs voor renovliesbehangen dat wel erg strikt nemen. Meerprijzen voor schuren en plamuren zijn niet ongebruikelijk. Vaak hoor je dat pas bij de start of bij de schouw. En de vloer en keuken komen. Zonder schuren en plamuren kan je geen enkele nieuwbouwwoning van renovlies voorzien. Behangklaar is klaar voor de behanger, dat hoort erbij.

Over het afwerken van behangklare muren hebben we een apart artikel geschreven. We gaan daar in op de verschillende soorten materialen. Naast schuren zijn er vaak meerprijzen voor renovlies in kleur sausen of voor een tweede laag sausen.  

150 of 200 gram

Veel offertes spreken van naadloos. Maar is naadloos renovlies ook echt naadloos? Koopt u renovlies of glasvlies? Of koopt u een naadloos eindresultaat? Laat het vastleggen in uw offerte of op de mail. Wij worden af en toe gezien als formeel in de vastlegging, maar wij zijn van het principe wie schrijft die blijft. Het advies van het CBW om klachten te voorkomen is door het vastleggen van de verwachtingen. Wij denken dat ze daar wel gelijk in hebben. Daarnaast lopen wij (Diana en Eric) al veel te lang mee om toezeggingen of valse beloftes te doen. Wij hebben offertes gezien waar letterlijk staat 150 of 200 gram. Krijg je geld terug als er 150 gram wordt gebruikt of zou er duurder 200 gram glasvlies in gaan?

Vaste prijs

Wij kunnen aan de hand van bouwtekeningen uitrekenen wat de materialen en arbeid kosten. Op basis hiervan maken we een vaste prijs. We weten hoelang we bezig zijn met een appartement, vrijstaande woning of eengezinswoning. De gemiddelde prijs zit op ongeveer 20 euro per m². Dit is inclusief: schuren, plamuren, plakken 200 gram glasvlies, kitten van inwendige hoeken, sausen, nalopen, afsausen en 21% BTW. Daarnaast zijn we dagelijks telefonisch bereikbaar, hebben we een grote flexibiliteit met plannen, kunnen de pvc vloer voor u erbij maken, plafond stucadoren of de trap afwerken. Het liefst hebben we zulke trajecten in de winkel. Heerlijk alles uitzoeken om tot een super eindresultaat te komen. En dat met een vaste prijs.

Behangen: laten doen of zelf aan de slag?

Wilt u uw wanden tegen lage kosten van renovlies behang laten voorzien? Onze professionals leveren u 100% maatwerk. Ze zorgen ervoor dat uw wanden geschuurd en geplamuurd worden en het renovlies behang wordt aangebracht. Tot slot zullen onze mensen alle inwendige hoeken goed afkitten. Gaat u liever zelf aan de slag? Volg dan onze workshop waar u alles leert over renovlies behang aanbrengen. Neemt u de materialen naderhand mee? Dan is de workshop ook nog eens gratis! Zo bespaart u optimaal op de kosten.

Renovlies Nederland: de voordelen

Kiezen voor renovlies behang van Renovlies Nederland, is kiezen voor topkwaliteit tegen lage kosten. Bij ons bent u verzekerd van de volgende voordelen:

  • Laagste afhaal-prijs garantie
  • Gratis workshop
  • Hoogwaardig renovlies
  • Professionele behangers
  • Vrijblijvende offerte

Contact met Renovlies Nederland

Zoekt u topkwaliteit renovlies behang tegen lage kosten? Zoekt u de laagste afhaalprijs-garantie? Neem dan contact op met de professionals van Renovlies Nederland.
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of aanvullende informatie. Onze experts staan voor u klaar. U bereikt ons telefonisch via 026 – 3790650 en u bereikt ons via mail op info@renovlies-nederland.nl. U kunt natuurlijk ook gewoon het contactformulier op onze website invullen.