Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Nadelen van renovlies

Wat moet je als bedrijf dat alleen maar renovlies aanbrengt en verkoopt als nadelen van renovlies noemen als mensen ernaar vragen? Tijdens de workshop lijkt het mensen allemaal wel eens te mooi om waar te zijn. Ze vragen zich dan af wat de nadelen van renovlies zijn. Wij vinden het een nadeel dat renovlies nog steeds relatief onbekend is. Omdat wij in oktober 2022 ons 10 jarig bestaan vieren en er dagelijks mee bezig zijn kunnen wij ons dat ook bijna niet voorstellen.

Als mensen bij de workshop de verschillende soorten renovlies zelf proberen zien ze de voordelen bij het verwerken van glasvlies ten opzichte van renovlies al snel in.

Zijn de nadelen van renovlies hetzelfde als bij glasvliesbehang

Een nadeel van renovlies is dat glasvlies ook wordt aangemerkt als renovlies. We doen dat zelf ook, we hebben het altijd over renovliesbehanger, renovlies behangtafel, naden bij renovlies, etc. Toch zijn renovlies en glasvlies twee heel verschillende materialen. Renovlies is gemaakt van papier en polyester terwijl glasvlies is gemaakt van glasvezel en polyester. Het nadeel van renovlies is dat het krimpt en uitzet als het nat wordt van de lijm. Glasvlies doet dat niet. Met glasvlies garanderen we een 100 % naadloos eindrestultaat als het wordt geplakt en gesausd door onze eigen behangservice.

Waarom nadelen renovlies behang noemen

Nadat we zijn we begonnen met online verkopen van glasvlies kwamen er al snel meer partijen die dat ook zijn gaan doen. Best veel mensen gaan zelf renovlies behangen. Het is daarom een aantrekkelijke markt gebleken. Doordat onze eigen behangservice alleen 200 gram Easy Stuc plakt kunnen we dat tegen aantrekkelijke prijzen verkopen. Veel andere behangers plakken alleen renovlies 150 gram op papier. Ze verkopen dat als nagenoeg naadloos en kopen dat veel in.

Renovlies 150 gram is goedkoper dan 200 gram glasvlies. Om toch iedereen van dienst te kunnen zijn bieden we ondanks de nadelen van renovlies behang ten opzichte van glasvlies toch 150 gram papier aan. Er zijn best mensen die het gebruiken in een huurwoning of op bijvoorbeeld de slaapkamers of zolder waar het niet heel erg storend is als er een lichte naad zichtbaar is. Het is ook weer niet zo dat naden bij 150 gram heel goed zichtbaar zijn. Wel verkopen we rollen van 50 meter lang, daardoor heb je minder snijverlies. Veel renovlies wordt verkocht op rollen van 25 meter, dat is een nadeel van renovlies kopen bij een winkel die het als bijproduct verkoopt.

Welk renovlies kopen

Als je zelf gaat renovlies behangen en dus renovlies moet kopen zie je als je op internet gaat kijken door de bomen het bos niet meer. Wij hebben de indruk dat veel bedrijven promoten wat ze graag willen verkopen. Ze gaan makkelijk voorbij aan de nadelen van renovlies als je het vergelijkt met glasvlies. Die onduidelijkheid was eigenlijk de grootste reden om workshops te gaan organiseren. Ook sturen we een monster op van 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies. Je kan op die manier al snel de voor- en nadelen van renovlies en glasvlies voelen. Je voelt gelijk dat glasvlies veel soepeler is, minder snel kreukt en dus makkelijker om hoeken te vouwen is. Een van de eerste filmpjes die we maakten is het verschil tussen 150 gram renovlies en 200 gram Easy Stuc. Bekijk de film zelf.

Alleen nadelen van renovlies of zijn er ook voordelen

Als mensen twijfelen over renovlies gaan ze veel googelen op verschil: renovlies vs. stucwerk. Je komt dan op sites van stucadoors terecht die renovlies behoorlijk afkraken en het gebruik in twijfel trekken. Dat komt doordat renovlies heel populair is als wandafwerking bij nieuwbouwwoningen en ze dus minder werk krijgen. Voor 10 jaar geleden dachten ze nog dat het een rage was, dus iets wat niet voor de lange termijn zou zijn. Het tegendeel is waar gebleken, nog steeds meer mensen kiezen voor renovlies.

Voor stucadoors is een van de nadelen van renovlies behang dat je zelf kan renovlies behangen. Je kan echter niet zelf stucadoren, althans niet veel mensen beginnen eraan. Veel mensen kiezen ervoor om te laten stucadoren en zelf te sauzen. Veel stucadoors spuiten alleen latex, wat als grote nadeel heeft dat het super kwetsbaar is en niet is bij te werken. Je kan dan net zo goed voor renovlies kiezen, omdat het ook nog eens goedkoper is. Wanneer je toch handig bent en ook nog geld kan besparen door het renovlies zelf te doen wat houdt je dan tegen? Volgens ons is dat de angst dat mensen hun huis toch strak willen hebben en de muren daar groot onderdeel van uitmaken. Je zal zien dat het totaal van voorwerken, plakken, kitten en sausen samen een geheel vormt.

Workshop behangen: ontdek de nadelen van renovlies en de voordelen van glasvlies

We gaven de workshop zelf renovlies behangen vroeger gratis. Het nadeel was dat mensen dan makkelijk afzegden als ze toch geen zin hadden om te komen en het kost toch behoorlijk tijd en niet iedereen komt terug om iets te kopen. Dat zijn vooral de schilders die het erbij willen doen maar het niet precies weten en dan toch afzeggen of niet terug komen om te kopen. Die vielen op tussen de stellen die samen een nieuwbouwwoning hebben gekocht en dochters met moeders die het zelf gaan doen. Voor schilders hebben we een apart traject om ze bij het proces te begeleiden. Dat blijkt goed te werken. Er zijn ondertussen schilders die niet meer met ander vlies willen werken dan ons 200 gram glasvlies. We kunnen schilders scherpe prijzen bieden, daar kan de particuliere klant van meeprofiteren.

Nadelen van renovlies bij behangen200 gram glasvlies

Mensen willen nu eenmaal de nadelen weten van renovlies ten opzichte van glasvlies bij het behangen. We kunnen de volgende nadelen van van renovlies 150 gram ten opzichte van 200 gram glasvlies opsommen:

  • Stugger is dan 200 gram glasvlies
  • Niet makkelijk helemaal naadloos te krijgen is
  • Snijd minder makkelijk
  • Minder makkelijk om de hoeken te vouwen
  • Minder makkelijk te schuren en plamuren

Nadelen van renovlies zoals te vinden op internet

Als u op onze site zit bent u waarschijnlijk aan het ‘surfen’ en verschillende pagina’s aan het bezoeken. Waarschijnlijk bent u ons vaker op internet tegengekomen. We zien onze site als onze etalage, vergelijkbaar als bij een winkel. Onze behangservice heeft een fysieke winkel / showroom midden in de dorpsstraat van Renkum, daar kunt u ook pvc vloeren zien. U bent daar altijd welkom om de verschillende soorten vlies te bekijken en een offerte voor het laten behangen op te vragen. In ons magazijn in Heteren hebben we renovlies, glasvlies en renovliesbehanglijm, behangtafels voor de verhuur en gereedschap op voorraad liggen en uiteraard op de muur zitten. We geven daar ook de workshop zelf renovlies behangen. Hieronder geven we nog ons weerwoord op de ‘internet’ nadelen van renovlies

Nadelen van renvovlies die voornamelijk stucadoors opwerpen

Zoals eerder genoemd geven met name stucadoors nadelen van renovlies op internet. Hierna geven we per onderdeel de meest genoemde nadelen aan.

Renovlies is niet te repareren: we laten u tijdens de workshop zien hoe dat eenvoudig wel kan. Het opnieuw sausen van de muur met de beschadiging is hetzelfde als bij stucwerk. Een reparatie zien we dus niet als nadeel van renovlies, omdat het zelf vrij makkelijk is te repareren. Stucwerk repareren heeft vaak droogtijd nodig waardoor het in meerdere dagdelen moet gebeuren. Als u van onze behangservice gebruik maakt voeren we de reparatie van renovlies vaak in een ochtend of middag uit.

Renovlies plooit in de hoeken

Dat is ook echt een nadeel van renovlies die alleen een stucadoor kan verzinnen. We snijden het vlies in de hoek in en kitten het af. Dat is redelijk gewoon in de branche en er zijn dus maar weinig renovliesbehangers die dat doen. Plooien in de hoeken kan dus niet als een van de nadelen van Renovlies echt serieus genomen worden

Naden tussen de banen zichtbaar

Dat is een nadeel van renovlies waar wij ons ook wel eens zorgen over maken. Maar dat heeft met de manier van behangen en materiaal te maken. Als je naadloos renovlies wilt dan adviseren we dat in de opdrachtbevestiging van de renovlies behanger op te nemen. Je voorkomt dan discussie achteraf en je weet dat als de behanger het niet wilt garanderen je dan beter van onze behangservice gebruikt kan maken (LOL)

Renovlies is nooit zo strak als stucwerk

Dat hangt ook van de behanger af. Goed schuren en plamuren van tevoren is belangrijk. Net als voorwerken voor het sausen. Dat houdt in dat je na het behangen nog een keer met de plamuur rondgaat om de laatste oneffenheden weg te werken voor de laatste laag sausen. Niet voor niks komen mensen waar we 8 of 10 jaar geleden renovlies hebben aangebracht nu terug om de nieuwe woning weer te laten doen.

Kom zelf de verschillen ondervinden

Schrijf je in voor de workshop zelf renovlies behangen en ervaar zelf de nadelen van renovlies en de verschillen tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies. Een workshop kost €25,- die je terug krijgt als je materialen afneemt. Voor informatie kan je bellen met 026 379 0650 of mail naar info@renovlies-nederland.nl Ook als je deze pagina heb gelezen omdat je benieuwd was naar de nadelen van renovlies en gerust gesteld bent kunnen we je helpen. Onze behangservice is werkzaam in een groot deel van Nederland, vraag naar de mogelijkheden