Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Renovlies 200 gram

Renovlies 200 gram van Easy Stuc is een mengsel van glasvlies en polyester wat na persing een glad behang als eindproduct geeft. Het moet nog wel geschilderd worden met een muurverf voor een eindresultaat zodat het lijkt alsof de muur gestucadoord is.

Is renovlies 200 gram hetzelfde als 200 gram glasvlies?

Renovlies 200 gram is een verzamelnaam voor alle gladde behangen. Renovlies 200 gram is verkrijgbaar op papierbasis (renovlies) en op glasvezelbasis (glasvlies). Het 200 gram renovlies van Easy Stuc dat wij verkopen is glasvlies gemengd met polyester. We verkopen ook gewoon 150 gram renovlies op papierbasis.

Via internet of op basis van een monster is het lastig om de verschillen uit te leggen. Tijdens de workshop zelf renovlies behangen laten we de verschillen tussen de materialen zien. Je kan dan zelf je eigen mening vormen door het te snijden en te plakken. Als je interesse heb in een workshop geef je dan op bij Diana via de site, of mail: info@renovlies-nederland.nl Je kan overdag ook bellen met 026 – 379 06 50, je krijgt dan waarschijnlijk Diana aan de telefoon. Zij kan een afspraak inplannen wat jou het best uitkomt. De workshop kost maar €25,- en dat krijg je ook nog terug als je een renovlies pakket afneemt (vanaf 200 m2).

200 gram renovlies behanger

Hoeveel renovlies heb ik nodig voor mijn huis?

Veel mensen weten niet goed hoeveel renovlies ze nodig hebben. Het uitrekenen op basis van lengte van de muur maal de hoogte is niet zo moeilijk. Het zit met name in het trappengat en de punten. Ook langs de ramen is het lastig uit te rekenen. Het best kan je vlak vol uitrekenen. Dus als je trappengat 3 meter en 10 centimeter breed is en de nok zit op 10 meter dan reken je 30 m². Waar je bij het uitrekenen rekening mee moet houden is met snijverlies.

Om het je makkelijk te maken nemen we rollen vanaf 2 kilo terug. Je kan dan genoeg meenemen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je veel overhoudt. Ook verhuren we een renovlies behangtafel die je kan meenemen als je materiaal afhaalt. Je kan deze dan samen met het restant vlies en volle emmers lijm die je overhebt terug brengen en krijgt dan je geld terug. De behangtafel van 1 meter breed en 3 meter lang kost  €25,- per week. 

Wist je dat je vlies wat je over heb terug kan brengen? Vanaf 2 kilo nemen we het vlies terug. Dat gebruiken we zelf of verkopen we aan iemand die niet zoveel nodig heeft. We hebben een weegschaal die tot op de gram nauwkeurig kan wegen, U betaald dus nooit een cent teveel. 

Wanneer kiezen voor renovlies 200 gram?

Als je de behangklare muren van een nieuwbouwwoning zelf gaat behangen kan je kiezen voor 200 gram renovlies op glasvezelbasis of 150 gram op basis van papier. Je krijgt bij renovlies 200 gram een volledig naadloos eindresultaat. Het renovlies 200 gram is ook redelijk eenvoudig zelf naadloos aan te brengen ten opzichte van de 150 gram variant.

Wat is 200 gram renovlies?

Renovlies 200 gram is een dik mengsel van cellulose en polyester. Het is dus gebaseerd op papier en kan uitzetten en krimpen. 200 gram glasvlies doet dat niet en kan daarom makkelijker naadloos worden aangebracht dan papier.

Eigenschappen van 200 gram glasvlies

200 gram glasvlies is erg soepel en kreukt veel minder dan papier. Ook zijn de kreukels bij papier er lastiger uit te krijgen dan bij glasvlies. Doordat glasvlies soepel is vouwt het makkelijker langs de hoeken bij bijvoorbeeld kozijnen.

Waarom zou je renovlies 200 gram in plaats van 150 gram kopen?

Als je zelf renovlies gaat aanbrengen kost dat behoorlijk wat tijd. Het is dan erg leuk als het eindresultaat goed is. Glasvlies is duurder in aanschaf dan papier, dat is een reden om niet voor glasvlies te kiezen. Aan de andere kant scheelt het veel tijd met aanbrengen en het resultaat is net wat strakker bij glasvlies vs. renovlies.

Vergelijk de verschillen tussen de aanbiedingen van de soorten 200 gram renovlies

Je kan renovlies in best veel winkels kopen. Ook het aanbod op internet is behoorlijk gegroeid de laatste jaren. Dat komt doordat steeds meer mensen kiezen om zelf renovlies aan te brengen. Nederlanders staan in Europa bovenin de top van mensen die het meest doe-het-zelven. Bijvoorbeeld de Gamma, Praxis, Action en Hornbach hebben zelfs renovlies aan het assortiment toegevoegd.  Het zelf renovlies behangen is een van de meest satisfying jobs, lekker meters maken en de werkzaamheden maken een groot verschil. Als je het netjes doet en de vraag krijg van mensen die op bezoek komen wie er heeft gestukadoord is het feest compleet.

Combinatie van vlies en lijm bepaalt de prijs per m²

Als je op internet gaat zoeken naar renovlies kom je een hoop verschillende producten en omschrijvingen tegen. Let bij het kopen van renovlies naast de eigenschappen ook op de prijs. De prijs wordt overigens mede bepaald door de combinatie van behang en lijm. De prijs vergelijken kun je daarom ook het best doen in combinatie van de twee producten, dus renovlies en lijm samen.

Moet je 200 gram renovlies nog schilderen?

Je moet het renovlies 200 gram nog schilderen na het plakken. Samen met het schuren en plamuren van de muren en het afwerken voor de eerste sauslaag vormt het schilderen het eindresultaat. Je kan renovlies in alle kleuren schilderen die je wilt. Kleuren adviseren we om altijd in twee lagen te doen. Het renovlies is bijna allemaal voor geschilderd, let daarop bij de aanschaf. Doordat het voor geschilderd is heb je minder verf nodig om de muurverf dekkend en streeploos op de muur te krijgen.

Egaliseert 200 gram renovlies beter op slechte muren?

Dat renovlies egaliseert is in hele beperkte mate waar. Het blijft heel belangrijk om de muren te schuren en te plamuren voordat het vlies erop gaat. Of het renovlies 200 gram of renovlies 150 gram is maakt wat betreft egalisatie niet uit. Wel kan je onvolkomenheden die je tijdens of na het behangen nog tegenkomt wegwerken. Dat leggen we je uit tijdens de workshop renovlies behangen.

Toch maar laten behangen?

Misschien wil je zelf gaan renovlies behangen maar zie je het om welke reden dan ook niet zitten. Wellicht kan onze behangservice je dan van dienst zijn. We zijn actief in midden Nederland en ook wel in andere delen van Nederland. Als je vragen hebt dan helpen wij je graag.

Geef je op voor een workshop bij Diana via de site, of mail: info@renovlies-nederland.nl Je kan overdag ook bellen met 026 – 379 06 50. Je krijgt dan Diana aan de telefoon, ze weet ook alles van het behangen door onze eigen behangservice.