Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Renovlies behang

Renovlies behang, wat is dat nou precies?

Sinds ongeveer 15 jaar is het afwerken van muren van nieuwbouwwoningen met renovlies behang een alternatief voor stucwerk. Afwerken met renovlies houdt in dat de behangklare muren worden geschuurd en geplamuurd. Dan wordt het vlies er nog op gebracht en afgekit. Als laatst wordt het gesausd en leveren we de woning op. Renovlies wordt dus veel toegepast om nieuwbouwmuren strak te maken. Wil je zelf renovlies behangen? Schrijf je dan in voor de workshop zelf renovlies behang aanbrengen: bel 026 379 06 50 of mail naar: info@renovlies-nederland.nl

Door dit artikel te lezen kan je in korte tijd een goed beeld krijgen over de diverse soorten renovlies behang en wat belangrijk is bij de verwerking van renovlies behang. Via deze pagina linken we door naar verwante artikelen. Mocht je enthousiast zijn en meer informatie willen, bel dan met Diana. Diana beheert ook de agenda van de workshops. Mocht je interesse hebben om met meerdere buren te komen, we zien jullie graag.

150 gram renovlies

Al sinds ongeveer 1960 wordt renovlies van 150 gram veel verkocht. Tijdens de workshop renovlies behangen kan je met het produkt werken. Je kan dan zelf voelen hoe het snijdt en vouwt ronde de hoeken. Hier komt ook de naam renovlies vandaan. Het renovlies bestaat voor een deel uit papier (cellulose) dat maakt het stevig en we leveren het op rollen van 50 meter en een meter breed.

200 gram glasvlies

Sinds een aantal jaren is glasvlies erbij gekomen. Dit materiaal krimpt niet en zet niet uit. Hierdoor kunnen we het mooi naadloos behangen. Het materiaal laat zich goed bewerken. Tijdens de workshop kunt u zelf het verschil tussen de diverse renovliezen voelen en ervaren. Het 200 gram glasvlies wordt gebruikt door onze eigen renovlies professionals.

Renovlies behang als alternatief voor stucwerk

Renovlies behang wordt veel gebruikt als alternatief voor stucwerk in nieuwbouwwoningen. Al sinds dat we de eerste woning hebben voorzien van renovlies behang hebben we dat naadloos gedaan. Dus als je bovenstaand hebt gelezen en het filmpje bekeken zal je begrijpen dat we zelf alleen met 200 gram glasvlies werken. Het verwerkt makkelijker en dus goedkoper en het is helemaal naadloos te krijgen. 

Behangklare muren voor renovlies behang

Nieuwbouwmuren worden behangklaar opgeleverd. Dat houdt in dat er nog geschuurd en geplamuurd moet worden. Tijdens de workshop laten we zien hoe je op een gerichte en efficiënte wijze de muren kan voorbehandelen. Ook spreken we over voorstrijken en kitten. Een goede voorbereiding draagt in grote mate bij aan het eindresultaat.

Renovlies behang tafel 1 meter breed en drie meter lang

Door gebruik te maken van een meter brede behangtafel bij renovlies behang wordt het snijden makkelijker. Je werkhouding is beter en het werkt minder vermoeiend dan vanaf de vloer werken. Ook voorkom je dat er vuil op het vlies komt. De behangtafel is ingeklapt een meter bij een meter en ongeveer 15 centimeter dik.

We hebben een aantal behangtafels beschikbaar. bel van te voren wel altijd even om na te vragen of er een renovlies behangtafel beschikbaar is. Het is sowieso altijd goed om te bellen als je vragen heb over renovlies in de breedste zin van het woord. Tel: 026 – 397 06 50.

Renovlies / glasvlies pastalijm

Om renovlies aan te brengen heb je renovlies behanglijm nodig. Let er bij het kopen op dat de prijs van het vlies en de lijm samen de prijs bepalen. de muren inlijmen doe je met rollers. De meest gemaakte fout bij het lijmen is dat men te weinig lijm gebruikt. Dat geldt ook voor het sauzen.

De lijm moet je met water verdunnen. Goed roeren met een verfmixer, doe dat ook met de verf. Het is de moeite waard. Bij de workshop zelf renovlies behang aanbrengen kan je pastalijm zien, het zit kant-en-klaar in de emmer (deze moet alleen nog wel verdund worden zie omschrijving op de emmer).

Renovlies behang aanbrengen

Als je een renovlies behanger wil inhuren vraag je je misschien af wat renovlies behang kost. Over de verschillende manieren van het berekenen van de meters en waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken van offertes vertellen we hier meer. Als u er met de configurator niet uitkomt om een prijs te berekenen, dan helpen we u hier graag bij. U kunt gewoon de bouwtekening met daarbij aangegeven wat uw wensen zijn mailen. We mailen dan gewoon een offerte naar u. We zijn zelf niet zo van de automatische offertes en houden van persoonlijk contact. Je huis behangen doe je niet elke dag en wij wel, een gesprekje kan dus nooit kwaad.

BEL: 026 397 06 50 of MAIL info@renovlies-nederland.nl

renovlies behang