Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Renovlies Kitten

Als de muren zijn geschuurd en voorgewerkt en het renovlies is geplakt, dan moet je het renovlies kitten. Tijdens de workshop renovlies behangen wordt het renovlies kitten ook behandeld. Veel mensen hebben vragen over het kitten en denken bij het kitten aan het kitten van een badkamer. Renovlies kitten is echter veel makkelijker dan het kitten van een badkamer. Best veel mensen zien er tegen op, maar dat is niet nodig.

Wat ga je bij renovlies afkitten?

Je kan stellen dat alle inwendige hoeken afgekit moeten worden. Kort gezegd gaat het over de volgende plaatsen:
  • In de hoek bij het plafond
  • De staande hoek waar twee stukken renovlies bij elkaar komen
  • Langs de binnendeur kozijnen
  • Overige inwendige hoeken
Renovlies kitten zorgt ervoor dat hoeken die flexible zijn en waar nog verf overheen moet netjes afgewerkt worden. Kit is puur estetisch, het heeft geen functie om bijvoorbeeld te zorgen dat het renovlies vaster komt te zitten.

Welke kit gebruiken bij renovlies kitten?

Je gebruikt altijd acrylaat kit bij het kitten van renovlies. Eigenlijk gebruiken schilders nooit siliconenkit, ze zijn er zelfs allergisch voor. Siliconenkit gebruik je in de badkamer, voor als het waterdicht moet zijn. Acrylaatkit is overschilderbaar en siliconenkit niet. Siliconen kit moet je afwerken met zeepsop of een soortgelijke produkt. Bij acrylaatkit gebruik je water om af te strijken.

Gebruik je kit om de naden tussen de banen weg te werken?

Het antwoord daarop is simpel, nee. Voor het wegwerken van eventuele naden tussen de banen gebruik je plamuur. Als je met kit op de muur gaat wordt het een grote kliederboel. Je gaat dat terug zien in het eindresultaat. Renovlies kitten is dus alleen in de hoeken, maar nooit midden op het renovlies kitten dus. Tijdens de workshop renovlies behangen laten we zien hoe je makkelijk naadloos kan behangen. Als het renovlies  naadloos is aangebracht dan hoef je dus sowieso niet te plamuren of te kitten.

Wanneer renovlies kitten

Wij adviseren om renovlies kitten aan het eind van de dag te doen. Het vlies is dan droog waardoor de kit makkelijker verwerkt. Als je zelf renovlies gaat sauzen dan is het belangrijk dat het vlies maar vooral ook de kit droog is. Als je te snel gaat sauzen na het kitten kan de kit gaan ‘kraken’. Je krijgt dan allemaal barstjes in de verf. Zeker als je wat dikker heb gekit is de kans op scheurtjes in de hoeken groter. We gebruiken zelf altijd anti-crack kit. Maar het best is om de kit minimaal een nacht te laten drogen.

Hoeveel kit is nodig bij renovlies kitten?

Voor het kitten van een woning waar 250 m² renovlies in zit heb je gemiddeld genomen 5 kokers kit nodig. Tijdens de workshop laten we zien hoe je zo voordelig mogelijk kan kitten. Een veel gemaakte fout bij kitten is dat er te dik gekit wordt. Je kan weten dat je te dik kit wanneer je bij het nastrijken veel kitresten aan je vinger, shirt, trapje, broek, spons heb zitten. De bedoeling is dat je de kit die je in de hoek spuit niet weer eraf wordt gehaald. Als je een renovlies voordeel pakket bij ons afneemt dan kan je kiezen om er kit bij te nemen. We stemmen het aantal kokers kit dan af op de hoeveelheid renovlies. Mocht je kokers kit over hebben, dan mogen ze retour. Wist je dat we renovlies ook terugnemen vanaf 2 kilo? We hebben een weegschaal waarmee we het restant kunnen wegen en dus de retourprijs kunnen bepalen.

Welk gereedschap is nodig bij renovlies kitten?

Voor het kitten heb je niet veel gereedschap nodig;
  • Trapje, maar die heb je al staan als het goed is
  • Kitspuit, dat kan en eenvoudig model zijn
  • Spons en water
  • Tuitje die je bij de koker kit erbij krijg
Het tuitje wordt als gereedschap genoemd omdat het bij het renovlies kitten belangrijk is dat deze iets schuin wordt afgesneden. Door het afsnijden krijg je een schuinte waardoor de kit makkelijker te doseren is. Het afsnijden en hoe je het kitpistool hanteert wordt tijdens de workshop besproken. Er worden meer trucjes met kit voorgedaan. Degenen die de moeite nemen een workshop te volgen ervaren dat er een hobbel minder op het pad is. Het renovlies kitten is minder moeilijk dan je denkt en het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Moet je kitten van renovlies doen voor of na het sausen

Een vraag die we bij de workshop regelmatig horen is of je renovlies kitten voor of na het sauzen doet. Als snel tijdens de workshop is het duidelijk dat dat voor het sauzen moet gebeuren. Je gaat  niet alles sauzen en dan vervolgens met de witte kit in een hoek die je net op kleur heb gebracht.

Hoe renovlies kitten?

Renovlies kitten is vooral een klus die snel moet gaan. Het is een repeterende handeling waar je goed meters mee kunt maken. Snel werken is bij het renovlies behangen een must, dat geldt ook voor het kitten van renovlies. Aan het eind van de dag als het renovlies op de muur zit ga je opruimen. Je zorgt altijd dat de kamers waar je aan het werk bent netjes zijn. Dus geen stukken vlies op de vloer of kozijnen onder de lijm. Als het goed is heb je de spons en een emmer water al bij je. De spons kan je gebruiken om steeds je ‘afstrijkvinger’ mee nat te maken. Je strijkt de kit die je in de hoek heb aangebracht gewoon af met je vinger. Je hebt dus geen stokje of iets dergelijks nodig.

Moet je renovlies afkitten voor een strak resultaat?

Eerder werd gezegd dat kit puur esthetisch is, maar dat is niet helemaal waar. De staande hoeken waar twee muren bij elkaar komen wordt gekit. Je mag dat niet door de hoek heen plakken, anders gaat het plooien.  Het plooien van het vlies in de hoeken wordt door stucadoors wel een nadeel genoemd van renovlies. Maar als je het doorsnijdt en renovlies kitten in de hoeken overal doet is er niks aan de hand. Je strakke resultaat blijft dan ook strak.

Wat is de functie van kit bij renovlies

Je weet nu dat renovlies kitten zorgt voor een strak eindresultaat. De behangers van onze behangservice zijn bedreven in het kitten van renovlies. Het maakt onderdeel uit van hun dagelijkse werk. Onze klanten accepteren alleen net werk en kitten maakt daar onderdeel vanuit. Het kan natuurlijk dat u twijfels heeft over uw eigen kit capaciteit en het werk toch wil uitbesteden. Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Mail uw tekeningen voor een prijsopgaaf. We kunnen met de tekeningen ook een inschatting maken van de benodigde materialen als u toch zelf gaat renovlies behangen. Er komen regelmatig mensen naar de workshop ruim voordat de woning wordt opgeleverd. Puur ter oriëntatie of om het verschil tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies van Easy Stuc te zien. Informeer naar de mogelijkheden: bel 026 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl