Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

renovlies naden

Heeft renovlies naden of kan renovlies zonder naden aangebracht worden? Heel veel mensen hebben nog nooit een woning gezien die is afgewerkt met renovlies. Toch is het afwerken met renovlies inclusief sausen een goede en steeds bekendere keuze voor het afwerken van behangklare muren. Renovlies behang wordt geassocieerd met gewoon behang. Men denkt dan aan behangbanen, dat renovlies naden heeft is dan ook best een logische gedachte. Renovlies is grofweg te krijgen in 150 gram papier of 200 gram glasvlies.  Onze behangservice gebruikt zelf de 200 gram variant. Naast dat het mooi soepel is zijn renovlies naden niet van toepassing bij dit produkt.

Renovlies naden voorkomen

De werkwijze per type renovlies is verschillend. De 200 gram glasvliesvariant kan 100% naadloos aangebracht worden en de 150 gram voor 95%. Om bij renovlies naden te voorkomen begint het bij een bewuste keuze voor het product. Door vooraf inzichtelijk te hebben wat de verschillen zijn in verwerking kan je bewust kiezen. Samen met het schuren en plamuren en sausen vormt renovlies een eindresultaat

Naadloos renovlies behangen

Tijdens de workshop (naadloos) renovlies behangen laten we de beide soorten renovlies zien. Je kan dan zelf een stukje plakken, hoek vouwen en zien of het kreukt of niet. Door zelf te doen en te voelen kan je je mening vormen over de soorten renovlies. De workshops zijn altijd gezellig en heel leerzaam. We hebben al honderden vragen gehoord, wel vaak dezelfde vragen. Op de site geven we antwoorden op veel gestelde vragen. De echte trucjes en handigheden bewaren we voor de workshop. De mensen die echt geïnteresseerde zijn om bijvoorbeeld renovlies naden te voorkomen hebben een streepje voor op degene die het alleen met YouTube willen doen.

Zelf renovlies behangen, renovlies naden voorkomen: YouTube

Op youtube kan je veel filmpjes zien over het zelf renovlies behangen. Het is belangrijk dat je voordat je renovlies koopt weet dat het werk grofweg uit drie delen bestaat: schuren, plakken, kitten en dan vervolgens nog sausen. Na de eerste keer sausen kan je hier en daar nog wat zien. Renovlies naden worden soms pas zichtbaar na de eerste keer sauzen. Hoe je dat makkelijk kan oplossen en wat je kan verwachten laten we je graag tijdens een workshop zien. Uiteindelijk kan je pas een keuze maken als je beide produkten hebt gevoeld. Schrijf je daarom in voor de workshop We hebben meerdere filmpjes gemaakt en voegen geregeld wat toe op ons youtube kanaal.

Renovlies naden vullen

Het voordeel van renovlies behang is dat er nog verf overheen komt. Je ziet dus niet meer wat eronder zit. Renovlies behangen is minder moeilijk dan patroonbehang. Patroonbehang moet in tegenstelling tot renovlies super strak en in 1 keer goed aangebracht worden. Schiet je uit of komt er een beschadiging, dan kan je de baan weggooien. Bij renovlies is dat dus niet het geval. Met plamuur kan je oneffenheden en renovlies naden vullen. Je gebruikt daar geen kit voor, maar lichtgewicht plamuur. Dat is goedkoper en je kan het ook gebruiken bij het plamuren van de muren voordat je renovlies gaat aanbrengen. Dit onderdeel wordt tijdens de workhop zelf renovlies behangen uitgebreid besproken.

Behangen zonder renovlies naden

Veel mensen zijn bang voor naden bij het aanbrengen van renovlies. Dit komt zoals gezegd door de associatie met patroonbehang. Je zal ondertussen door hebben dat dat niet het geval hoeft te zijn. Het verschil tussen de diverse produkten bepaalt in grote mate het eindresultaat. Naast renovlies met naden heeft het gekozen product ook invloed op de afwerking van de hoeken. Soms zijn hoeken heel rond of niet heel strak. Tijdens de workshop laten we zien hoe je op meerdere manieren hoeken kan afwerken. Door handige trucjes die je op de workshop worden voorgedaan en die je zelf kan doen kan je renovlies naden voorkomen en hoeken strak afwerken.

Hoeveel renovlies heb ik nodig?

Het is lastig om uit te rekenen hoeveel je precies nodig heb. Onze ervaring is dat het benodigde aantal meters vaak te laag wordt uitgemeten. We kunnen je helpen met het bepalen van de benodigde hoeveelheid. Voor het maken van offertes bepalen we aan de hand van bouwtekeningen de meters. Als je ons goed gemaatvoerde tekeningen mailt, dan kunnen we de meters uitrekenen. Het 200 gram renovlies van Easy Stuc is wel duurder in aanschaf dan het 150 gram renovlies op papierbasis. Doordat onze eigen behangservice zelf precies dezelfde materialen gebruikt kunnen we behang dat je over heb terug nemen. Vanaf 2 kilo nemen we het terug. Je moet het dan terugbrengen. Je kan dat gelijktijdig doen met het terugbrengen van een renovlies behangtafel. We verhuren die voor €25, – per week. Stel dat je voor €30 vlies terugbreng, dan heb je eigenlijk de renovlies behang tafel een week gratis ter beschikking.

Renovlies naden voorkomen door onze behangservice in te huren

Het kan zijn dat je toch afziet van het zelf renovlies behangen. Het komt niet vaak voor, maar de mogelijkheid is er om toch via onze behangservice te laten renovlies behangen. Onze professionals werken allemaal met de 200 gram glasvlies variant. We weten zeker dat we dit product 100% naadloos kunnen aanbrengen. De laatste jaren zijn er steeds meer renovlies behangers bij gekomen. Dat is niet raar, want het product is en wordt steeds populairder. Er zijn wel veel behangers die het behang als nagenoeg naadloos of bijna naadloos verkopen. Als je echt geen naden wil reden we je aan om dat vast te leggen.

Wat kost naadloos renovlies behangen

Onze eigen behangservice is als 12 jaar aktief in het renovlies behangen in nieuwbouwwoningen. We hebben eigen personeel en kopen verf, renovlies behanglijm en 200 gram glasvlies tegen gunstige voorwaarden in. We kunnen daarom een goede prijs- kwaliteit verhouding leveren. Ook kunnen we afspraken nakomen. Veel behangers keuren de muren af als ze geen tijd hebben om het werk uit te voeren. Ook wordt er bij de start vaak gemeld dat muren niet behangklaar zijn en er geld bij moet om de muren voor te bewerken. Het voorbewerken van muren is iets dat standaard moet gebeuren. Ga je prijzen vergelijken, vraag dan vaste prijzen. Iedere behanger die ervaring heeft kan dat. Soms willen ze dat niet omdat dan het meerwerk er dan niet erbij geteld kan worden. Je kan ons de tekeningen van je woning mailen, we maken dan gratis een vrijblijvende prijsopgaaf. Als richtlijn kunnen we aangeven dat een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 18,50 per m² kost en we het afhalen tegen de scherpste prijzen kunnen doordat we rechtsreeks uit ons magazijn leveren.