Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Welke lijm voor renovlies

Lijm voor renovlies is over het algemeen pasta lijm. Dit zit kant-en-klaar in een emmer van 10 liter. De lijm moet nog verdund worden en is voldoende om 50 vierkante meter renovlies mee te plakken. Welke lijm voor renovlies je ook gebruikt, gebruik voldoende lijm en bezuinig er niet op.

Welke lijm voor renovliesbehang

De behangers van onze behangservice gebruiken ook pastalijm. Dit is naast 150 gram renovlies ook geschikt voor 200 gram glasvlies behang (ook wel vliesbehang, scanbehang, renovatievlies genoemd). De pastalijm is erg krachtig en plakt goed op alle soorten behangklare muren. Met de pastalijm van Easy Stuc die voldoende is verdund kan je de muren makkelijk inrollen. Welke lijm voor renovlies nodig is kunnen we je tijdens de workshop laten zien. Je kan dan zelf zien hoe pastalijm eruit ziet.

Renovlies welke lijm, en hoe dik op de muur?

Wat het belangrijkste is bij het lijmen van renovlies is naast de soort lijm vooral dat je voldoende gebruikt. Als je te dun lijmt heb je kans op blazen onder het behang. Op zich is dat op te lossen, maar het is beter te voorkomen. Door het spackmes te gebruiken langs het plafond kan je ook daar met een roller inlijmen. Je voorkomt dan dat je te zuinig gaat lijmen omdat je bang bent dat het op het plafond komt. Waar traditioneel behang vaak loslaat is langs het plafond, dat is met renovlies hetzelfde als je niet voldoende lijm aanbrengt.

Je kan als leidraad aanhouden dat er ongeveer een emmer lijm per rol van 50 m² nodig is. Het maakt voor 150 gram renovlies of 200 gram glasvlies niet uit welke lijm voor renovlies je gebruik. Als het maar goed lijm is met hoge kleefkracht.

Renovlies lijm inlijmen

Een vuistregel is dat bij behang op papierbasis de banen worden ingelijmd. Bij glasvlies kan je de lijm rechstreeks op de muur aanbrengen. Voor het inlijmen van renovlies 150 heb je eigenlijk een behangtafel nodig. Het inlijmen op de vloer is eigenlijk niks waard. Zeker als er een cementdekvloer ligt, dat geeft korrels en viezigheid af op het renovlies. Dat ga je allemaal terug zien. Wij verhuren een renovlies behangtafel van 1 meter breed en 3 meter lang. We verhuren deze voor  €25,- per week (zo lang heeft de gemiddelde gebruiker hem nodig). Met de renovlies behangtafel kan je renovlies lijm inlijmen zonder op de vloer te moeten hannesen.

De verdunde lijm kan je het best in een verfbak gieten en dat op dezelfde wijze aanbrengen als verf. Goed vol, zodat je je naam in de lijm kan schrijven met je vinger. Je kan het best baan voor baan inlijmen. Ook moet je steeds  ‘nat – in nat’  werken.

Moet je voorstrijken voor het inlijmen van de muren?

Als je de muren goed in lijmt dan is er volgens ons geen voorstrijk nodig. Onze behangers gebruiken nooit voorstrijk. We verdunnen de lijm naar gelang de muur. Als je voorstrijk gebruikt bij renovliesbehangen dan sluit je de muur als het ware af. De lijm kan dan niet in de muur trekken. Wij willen juist dat de lijm in de muur trekt en aan het behang vast plakt, je krijgt het dan niet meer van de muur af. Onze grote angst is dat behang los laat en we terug moeten komen. Terug komen kost geld, daarom kiezen wij voor zo vast mogelijk.

Het kan voorkomen dat het gewenst is dat er wordt voorgestreken. Bijvoorbeeld in ‘ bejaardenhuizen’  wordt dat door beheerders wel als eis gesteld. Het behang moet bij wisselen van bewoner makkelijk verwijderd kunnen worden. Dan is het handig als er is voorgestreken want het zit dan minder vast en gaat er makkelijker vanaf. Als je twijfelt tussen wel of niet voorstrijken dan raden we je aan om een testje te doen. Smeer een stuk van 40 centimeter bij 40 centimeter ongeveer in en plak er een stuk renovlies op. Als je dat de dag voordat je gaat plakken doet kan je de volgende dag zien of je het er nog makkelijk vanaf kan krijgen.

Lijmmachine, tapofix 100 CB

Als je gebruik maakt van onze behangservice dan nemen onze behangers hun lijmmachine mee. Dat is een machine waar je een emmer lijm verdunde lijm welke voor renovlies geschikt is in kan gooien. Dat is de pastalijm die we in de pakketten mee verkopen. Onze leerling behangers hebben altijd tijd nodig om aan de machine te wennen, het is niet heel makkelijk in gebruik.

De machine is ook erg gevoelig en snel kapot als de machine niet goed wordt schoongemaakt. Daarnaast is het een erg zwaar apparaat wat op een onderstel staat.

Waterbak lijmmachine

Er zijn ook lijmmachines waar je alleen water in moet doen om daar vervolgens de baan renovlies doorheen te halen. Op het renovlies zit al lijm aangebracht die geactiveerd wordt door de het water uit de waterbak. Er zijn maar weinig professionele behangers die een waterbak gebruiken. Het nadeel van een waterbak lijmmachine is dat je niks kan instellen aan de lijmdikte. Voor alle muren krijg je dus dezelfde lijmlaag. Stel dat je bij dubbel doorsnijden om het goed naadloos te krijgen achter de banen na wilt lijmen dan moet je een losse emmer lijm erbij bestellen.

Een ander nadeel is dat je niet veel banen tegelijk kan trekken, de banen uit de waterbak drogen sneller in dan wanneer je traditionele pastalijm gebruikt.

Workshop renovlies, antwoord op welke lijm voor renovlies gebruiken

Welke lijm voor renovlies je kan gebruiken is een van de onderdelen welke op de workshop zelf renovlies plakken wordt besproken. Hoe ziet een workshop eruit? Wat kan je verwachten?

We nodigen ongeveer 10 personen uit, zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen over hoe je renovlies moet aanbrengen en alles wat erbij komt kijken. De focus ligt op het plakken van renovlies, maar daar komt meer bij kijken. Daarom behandelen we ook het voorwerken van de behangklare muren en het kitten en sausen. De bedoeling is dat je aan het eind van de workshop die ongeveer twee uur duurt het proces inzichtelijk heb.

We hebben een muur met raam, radiator en stopcontact  waar je zelf op kan proberen. De workshop wordt altijd gegeven door een ervaren behanger. We geven de workshops al een paar jaar en hebben dus al heel veel vragen gehoord van mensen die van plan zijn zelf renovlies te gaan behangen. Welke lijm voor renovlies het best is is een van de voorkomende vragen.

Toch niet zelf doen

Het kan natuurlijk dat je het toch niet ziet zitten om zelf renovlies aan te brengen. Dat kan allerlei redenen hebben. Tijd is een veel gehoorde reden. Onze eigen behangservice die werkzaam is in een groot deel van Nederland kan je vaak helpen.

Als je je wil opgeven voor een workshop kan je Diana bellen op: 026- 379 06 50 of mail haar op info@renovlies-nederland.nl