Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Zelf renovlies aanbrengen

Ga je zelf renovlies aanbrengen of overweeg je dat? Je zal je dan na zoeken op internet bijvoorbeeld  afvragen welk soort renovlies beter is voor als je zelf renovlies gaat aanbrengen. Ook over de werkwijze en volgorde zal je vragen hebben. We raden je aan om twee uur te investeren in een workshop zelf renovlies aanbrengen. Je krijgt dan tips direct van onze ervaren renovlies behangers. De tips zullen bij het zelf naadloos renovlies aanbrengen handig zijn, je hoeft dan het wiel zelf niet meer uit te vinden.

Op internet wordt veel informatie gegeven over zelf renovlies behangen. Veel informatie is echter  afkomstig van bedrijven die voornamelijk hun renovlies behangservice willen verkopen. Dat kunnen bedrijven uit heel Nederland zijn, maar ook sites van webshops die renovlies verkopen  staan vol ‘tips’ over zelf renovlies aanbrengen. Wat moet je daar nu allemaal van geloven. In ieder geval kunnen wij met zekerheid zeggen dat naadloos zelf renovlies aanbrengen makkelijker is dan zelf patroonbehang plakken. Mensen die al eens eerder zelf patroonbehang hebben behangen hebben een sterke associatie met secuur, loodlijnen, super strak afsnijden, een foutje en je kan de baan weggooien en bijvoorbeeld het patroon sluitend krijgen. En dan nog de naden tussen de banen behang. Dat is bij het renovlies aanbrengen veel makkelijker

Workshop zelf renovlies aanbrengen

Tijdens de workshop zelf renovlies aanbrengen leer je dat het eindresultaat bestaat uit drie onderdelen als je een naadloos eindrestultaat wil hebben.Workshop zelf renovlies aanbrengen

– Als eerste ga je de muren schuren en plamuren;

– Dan pas ga je het renovlies aanbrengen;

– De laatste handeling is het renovlies zelf sauzen.

Eigenlijk is er nog een vierde handeling en dat is het tussentijds schuren en plamuren van oneffenheden voor iedere handeling. Bij alle stappen wordt tijdens de workshop stilgestaan en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Als je op youtube filmpjes gaat kijken over zelf renovlies aanbrengen kom je altijd schilder Edens wel tegen. Hij is een liefhebber van het schildersvak en geeft ook eerlijke en tips uit de praktijk over houtrot en dat soort zaken. Onze workshop zelf renovlies aanbrengen gaat alleen over zelf renovlies behangen en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast behandelen we natuurlijk ook het sauzen, maar dat hoort erbij. Mocht je vragen hebben over tegenstrijdigheden die je op internet leest over het onderwerp zelf renovlies behangen dan kan je die stellen en uitproberen.

Verschillende soorten renovlies om zelf mee te renovliezen

Er zijn veel soorten renovlies te koop en je kan bijvoorbeeld bij de Gamma, Hornbach, Praxis of zelf bij de Action renovlies kopen. Over het algemeen bestaat het aanbod uit 150 gram of 200 gram renovlies. Wij zijn van mening dat alleen door het te gebruiken je zelf kan bepalen wat je het best vindt. Tijdens de workshop gaan er diverse stalen van de verschillende soorten renovlies rond. Je kan dus zelf een stukje plakken en voelen. Er staat een proefmuur met een hoek bij een kozijnen, radiator en stopcontact. Ook is er een inwendige hoek waar je zelf renovlies op kan plakken.

Hoeveel renovlies heb ik nodig?

Met het uitrekenen van de hoeveelheid renovlies kunnen we je helpen. Afhankelijk van het aantal ramen, indelen en meer van dat soort factoren kunnen we zien hoeveel je nodig zal hebben. Als je de moeite neemt om een workshop te volgen en een renovlies behangtafel van 1 meter breed en 3 meter lang te huren mag je renovlies op een rol vanaf 2 kilo terug brengen. Je krijgt dan je geld terug. Zo kan je altijd genoeg meenemen en hoef je er niet op zaterdag of zondag achter te komen dat je net niet genoeg heb en de klus niet kan afmaken

Renovlies behangtafel

Als je een renovlies behangtafel nodig heb bij het zelf renovlies aanbrengen kan je die bij ons huren. Deze kost €25,- per week en  afname van minimaal een week. Je kan de tafel twee weken huren en dan moet je hem terug brengen. Je kan dan gelijk het overgebleven vlies mee terug brengen. Als je 5 kilo over hebt (halve rol van 25 meter 200 gram renovlies) en terug brengt, dan heb je als je het goed bekijkt de tafel gratis. Informeer bij Diana naar de voorwaarden voor het huren van een brede behangtafel: 026 – 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl

Welk gereedschap is nodig bij zelf renovlies aanbrengen?Renovlies behanger

Naast een behangtafel heb je nog meer gereedschap nodig bij het zelf renovlies behangen. Denk hierbij aan:

Schuren van de behangklare muren

Bouwlamp 500 watt, trapje, schuurstok, plamuurmes, schuurpapier, spackmes

Voor meer informatie over behangklare muren schuren en plamuren kan je bij de workshop zelf renovlies behangen terecht

Renovlies behangen

Het renovlies behangen begint bij het kiezen van het materiaal. De eigenschappen van het vlies bepalen hoe je zelf het best kan renovlies behangen om bijvoorbeeld de hoeken en bij een radiator.

Zelf renovlies sauzen

Het toverwoord bij zelf renovlies sauzen is: Genoeg. Hiermee bedoelen we genoeg verf. Met een te droge roller krijg je banen. Als je de roller verkeerd om houdt krijg je strepen. Dat zijn een paar tips die we je ook op de workshop zelf renovlies behangen laten zien.

Startklaar pakket

Naast het gereedschap heb je ook materialen nodig anders dan renovlies, lijm en verf. Kit, plakband en plamuur zijn ook onmisbaar voor een goed resultaat. Hiervoor hebben we een startklaar pakket samengesteld. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een kitspuit of spackmes heb. Dan schrappen we die uit het pakket en hoef je dat ook niet te betalen.

Naadloos zelf renovlies aanbrengen

Als je de workshop zelf renovlies aanbrengen wil volgen kost dat €25,-. Dat is inclusief een informatieve avond die over het algemeen ook nog gezellig is. Bij voldoende aanmeldingen kan het ook op zaterdag of zelfs op zondag.

Informeer bij Diana naar de voorwaarden voor het volgen van de workshop zelf renovlies aanbrengen: 026 – 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl

Oefenmuur voor workshop zelf renovlies aanbrengenWorkshop zelf renovlies behangen

Voor ongeveer 5 jaar geleden was de oefenruimte de showroom van Easy Stuc. De showroom is verhuisd naar de winkelstraat in Renkum. Renkum staat overigens bekend om de prachtige bosrijke omgeving met fietsroutes en wandelpaden. Veel mensen die de workshop zelf renovlies aanbrengen bezoeken combineren het daarom met een bezoek aan Renkum.

We hebben het een beetje anders ingericht en een oefenmuur geplaatst. Dat is een muur met een raamkozijn, radiator en een stopcontact. Het lastigste stuk om te plakken met renovlies in de woning is het doorlopende stuk muur boven de raamkozijnen. Alle mensen die de workshop zelf renovlies behangen volgens zijn het daar wel over eens. Je kan daar niet anders dan dubbel doorsnijden

Dubbel doorsnijden van renovlies

Het dubbel doorsnijden van renovlies is iets wat bij renovlies wel kan en bij patroonbehang niet. Dubbel doorsnijden maakt het heel makkelijk als je dat goed doet. Iemand die wel eens patroonbehang om een kozijn heeft geplakt zal weten wat ik  hiermee bedoel. Juist hier maakt het veel verschil of je renovlies 150 gram of 200 gram glasvlies gebruikt. Dit dubbel doorsnijden is ook heel erg makkelijk bij het naadloos krijgen van de banen renovlies.

Geef je op voor de workshop zelf renovlies aanbrengen

Informeer bij Diana naar de datums van de workshop zelf renovlies aanbrengen: 026 – 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl. In veel gevallen is het ook best te doen om de grootste handigheden in een half uur individueel uit te leggen. Je moet dan wel redelijk handig zijn met klussen.

Toch laten doen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een goede baan heb en je meer kan verdienen met je eigen werk dan zelf renovlies te gaan behangen of er bij nader inzien gewoon geen zin in heb. Je kan er dan voor kiezen om onze behangservice in te schakelen. Onze eigen professionals zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Voornamelijk zijn we actief in midden Nederland.  Bel 026 – 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl voor de mogelijkheden.