Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

zelf renovlies behangen

Zelf Renovlies behangen? Gratis tips

We geven gratis tips om zelf renovlies behangen te promoten. Sommige mensen vinden dat vreemd, ze denken dat we onze eigen concurrent opleiden. Wij zijn echter van mening dat die mensen denken tot zover hun neus lang is. De afgelopen jaren hebben heel veel mensen een workshop zelf renovlies behangen bij ons gevolgd. We doen dat altijd met veel plezier, we vinden het namelijk heel erg leuk om tips over te brengen aan enthousiaste mensen.

De mensen die zelf aan de slag willen gaan met renovlies zijn namelijk altijd erg enthousiast. Ze hoeven door de vele tips niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Dat geeft ons energie, een grotere bekendheid aan het product Easy Stuc en tevreden mensen zijn altijd een erg goede vorm van reclame. Een groot voordeel van de rechtstreekse verkoop is dat we het vlies met nog meer pallets tegelijk inkopen. Daardoor kunnen we een nog betere prijs bedingen. Een win-win situatie dus vinden wij.

Wat is belangrijk om te weten bij zelf renovlies behangen?

De oorspronkelijke reden om met het geven van workshop te beginnen was het duidelijk maken van de verschillen tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies.

Dat is namelijk veruit de meest gestelde vraag van mensen die zelf renovlies aanbrengen. Wij vinden het behoorlijk frustrerend om op websites van verfwinkels en bouwmarkten een hoop onzin te lezen. Zo zou 200 gram glasvlies bijvoorbeeld stugger zijn dan 150 gram renovlies en primer nodig zijn voor het sausen. Gaat het enkel om zoveel mogelijk verkopen of wil je dat je klant goed geïnformeerd wordt over het product, zodat het zelf renovlies behangen een succes wordt? Teksten en filmpjes geven een idee, maar het beste oordeel kan je vellen door het gewoon te proberen. Een stukje van beide voelen, plakken en snijden dan pas kan je oordelen. Alleen dan ga je goed voorbereid aan de slag.

Deze film hebben we gemaakt om het verschil tussen 150 gram renovlies en 200 gram glasvlies duidelijk te maken:

Workshop zelf renovlies behangen

Wij vinden dat wanneer mensen de moeite nemen om naar Heteren te komen voor het volgen van een workshop zelf renovlies behangen het vooral nuttig moet zijn. We hebben mensen uit Leek, Gouda, Alkmaar, Venlo en overal vandaan gehad. Onze vraag is dan altijd of het de reistijd waard was. Het antwoord is bijna altijd een volmondige ja. Ze zijn zich er dan van bewust dat zelf renovlies behangen niet alleen het aanbrengen van renovlies of glasvlies betreft, maar het een proces is van het voorwerken van de muren, aanbrengen van het vlies, kitten en vervolgens sausen. Samen vormt dat het eindresultaat.

Mensen vinden het spannend of ze het naadloos krijgen als ze zelf renovlies behangen. Wij kunnen ons dat best voorstellen. We proberen iedereen zo goed mogelijk voor te lichten en aan het denken te zetten, je boerenverstand gebruiken is uiteindelijk altijd het beste. Daarnaast help een stel rechter handen. Natuurlijk zijn er mensen die naar aanleiding van de voorlichting besluiten om ervan af te zien. Maar het merendeel zet door.

Materialen retour

Om de angst weg te halen bieden we mensen die een workshop zelf renovlies behangen hebben gevolgd de mogelijkheid om ons alsnog onze renovlies behangservice in te huren. Onze professionals verzorgen het plakken dan. Je kan er ook voor kiezen om het behangwerk compleet inclusief verf op te leveren. Krijg je toch spijt?

Dan mag alles retour, we gebruiken dat dan wel zelf in de eerst volgende woning waar voor mensen onze behangservice ergens in Nederland gaan inzetten.

We plaatsen regelmatig filmpjes met tips en voorbeelden uit de praktijk op ons youtube kanaal. Heb je ervaring met het zelf renovlies behangen en tips voor ons? Laat het ons dan alstublieft weten. Door feedback van klanten worden wij alleen maar beter. Zo leveren we ondertussen behangtafels mee en mag het vlies wat je over hebt retour.

We wegen het restant wat je terugbrengt, hierdoor kunnen we tot op de cent uitrekenen wat je terug krijgt. Je betaald dus letterlijk geen cent teveel. Volle (onaangebroken) verpakkingen , zoals tubes kit, rollen tape, emmers lijm en dergelijke mogen ook retour.

Bouwmarkten zoals de Hornbach, Hubo, Praxis lijken vaak goedkoop als ze een aanbieding hebben, maar misschien is de lijm dan duur. En heb je dan wel de juiste lijm?

Wat moet er naast renovlies behangen nog meer gebeuren?

Als je zelf gaat renovlies behangen moet je rekening houden dat ook de volgende werkzaamheden erbij horen om een goed en professioneel eindresultaat te krijgen:

  • Schuren en plamuren van de behangklare muren
  • Plamuren van de naden tussen het renovlies (als die er zitten)
  • Kitten van de inwendige hoeken
  • Afplakken van de kozijnen en alles waar geen verf op mag komen
  • Sauzen van de muren. Als je alleen zelf renovlies sausen voor je rekening gaat nemen kun je deze film bekijken

Afronden van de renovliesbehang werkzaamheden

Schoonmaken: Netjes werken maakt ook deel uit van de workshop. We raden altijd aan om een spons en een emmer water bij je te hebben. De spons gebruik je vanaf het begin tot het eind, tenminste als je het goed wil doen. Als je tussendoor goed schoon maak dan scheelt dat heel veel werk op het eind.

Afvoeren afval: je hebt natuurlijk altijd te maken met afval, meestal kan je dat bij de plaatselijke afvalverwerking inleveren. Rollen behang die je over heb kan je vanaf twee kilo per rol terug brengen. Je krijg dan je geld terug en het scheelt voor het milieu. We gebruiken het dan gewoon voor onze eigen behangservice ergens bij iemand in een nieuwe woning in Nederland.

Afmonteren stopcontacten: dat is een van de laatste dingen die je doet. Wij plaatsen de stopcontacten altijd terug als het sauswerk klaar is. Spons nog een keer over de vensterbank en de kamer is klaar, wat een lekker gevoel is dat altijd!

Schrijf je in voor de volgende workshop zelf renovlies behangen

Schrijf je hier in voor een workshop zelf renovlies behangen. De workshop kost €25,- om te voorkomen dat mensen zich opgeven en niet komen opdagen. Besluit je om na het volgen van de workshop renovlies direct mee te nemen, dan krijg je het bedrag op de factuur in mindering bij afname van 200 m2. Dat is een van de voordelen van Renovlies Nederland. Heb je vragen? Dan kan je altijd Diana bellen op 026 026 379 06 50

Wil je toch niet zelf aan de slag met zelf renovlies behangen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een workshop heb gevolgd en vol goede moed bent, maar het toch niet zelf kan gaan doen. We hebben dat vaker meegemaakt, vaakWorkshop zelf renovlies plakken heeft dat dan een andere reden dan het niet aandurven. De oplevering kan uitstellen waardoor de tijd tot aan de verhuizing krap wordt en de tijd gewoon ontbreekt. Of er kan plotseling sprake zijn van ziekte of rugpijn of enorme drukte op het werk waardoor tijd ontbreekt.

Op zich geen probleem, als je materiaal heb aangeschaft en de workshop heb gevolgd en er toch iets belangrijks tussenkomt dan moet je gelijk bellen. We gaan dan zorgen dat we via onze eigen behangservice het werk uitvoeren.

Neem contact op met Diana op 026 379 06 50 of mail info@renovlies-nederland.nl