Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Zelf renovlies plakken

Behangklare muren voorbewerken

Zelf renovlies plakken en een mooi eindresultaat begint bij het voorwerken van de muren (kijk hier voor uitleg over het klaar maken van behangklare muren). Voor het voorwerk heb je het volgende gereedschap nodig: bouwlamp, schuurstok en spackmes. Als je zelf gaat schuren is een schuurstok handig. Tijdens de workshop zelf renovlies plakken gaan we in op het nut van de bouwlamp en het plan van aanpak. Ook hier maakt het verschil in het materiaal dat je gebruikt en zie je het nut in van het spackmes.

Renovlies plakken

Als je zelf renovlies plakken op je lijstje hebt staan dan doe je dat met pastalijm. Niet met het gele pakje perfax, maar met pastalijm. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor glasvlies, renovlies en glasweefsel. Het heeft een hele goede hechting en wordt dagelijks gebruikt door onze professionals. De lijm die we verkopen is dus van professionele kwaliteit en kan gebruikt worden voor zowel renovlies van papier en voor glasvlies.

Wat kost renovlieslijm?

Let bij het vergelijken van prijzen van renovlies lijm op de verpakkingshoeveelheid en of de lijm nog verdund kan worden. Als je er nog een liter water bij kan mengen scheelt dat 10% op de prijs. Wat we veel zien op internet en bij bouwmarkten zoals Gamma, Praxis of Hornbach is dat ze stunten met het vlies en vervolgens de lijm duur verkopen. Wij verkopen renovlies pastalijm, deze lijm is gebruiksklaar. We raden wel aan de kant-en-klare renovlies pastalijm te verdunnen. Het smeert dan veel makkelijker uit op de muur waardoor de behanglijm egaler op de muur komt. Gebruik dus niet het ouderwetse behangplaksel om renovlies aan te brengen.

Hoe renovlieslijm aanbrengen?

Voordat je de muur gaat inlijmen moet je de lijm eerst klaar maken. Dit wil zeggen dat je de lijm moet verdunnen. Dit doe je het best door de lijm goed te mengen met de verfmenger. Dan in een verfbak schenken en met de roller de muur inlijmen. Ook hier kan je weer goed het spackmes gebruiken om de randen langs het plafond in te lijmen. Hiervoor gebruik je het kleine rollertje. Wij zijn van mening dat je het best gelijk de muur kunt inrollen, zonder voorstrijkmiddel. De lijm kan dan in de muur trekken en aan het renovlies plakken. Het zit dan muurvast. Ook hier is de meest gemaakte fout dat er te weinig lijm wordt gebruikt. Je moet het er zo opsmeren dat je je naam in de lijm kan schrijven. Door de lijm te verdunnen wordt de lijm smeuïger en rolt het een stuk beter uit en droogt het minder snel. Onze lijm is te verdunnen en kan het best met een roller worden aangebracht. Door lange halen te maken wordt de lijm goed verdeeld en zit je niet te hannesen met een blokkwast.

Renovlies kitten

Zelf renovlies plakken is makkelijker dan bijvoorbeeld een patroonbehang aanbrengen. Een patroonbehang moet heel secuur worden aangebracht. Waar het vaak fout gaat is het snijden langs de randen bij het plafond of in de hoeken. Een klein foutje betekend dat je de baan eraf kan halen en opnieuw kan beginnen. Dit is bij renovlies niet het geval. Je moet de inwendige hoeken kitten en een scheurtje kan je makkelijk dicht plakken. Zit er een beschadiging, dan kan je dat makkelijk plamuren. Bij glasvlies gaat het zelfs allemaal nog makkelijker dan bij renovlies op papier. Kijk hier voor uitleg over kitten Voor het het kitten heb je het volgende gereedschap nodig: trapje, kitspuit en spons.

Sauzen

Als het vlies erop zit kan je gaan sauzen. Dan is het einde in zicht en komt het eindresultaat naar voren. Dan komt het gevoel van trots, je hebt het dan toch maar mooi gedaan. Dat is een heel fijn gevoel waar behoorlijk geluk hormonen bij vrij komen! We maken regelmatig mee dat klanten die materialen bij ons hebben gekocht en de workshop hebben gevolgd door familie wordt gevraagd. Niks is lekkerder dan dat kennissen of familie vraagt welke stucadoor zo strak heeft gestucadoord. Kijk hier voor tips over sausen

Benodigd gereedschap

Ga je zelf renovlies plakken? Dan is een behangtafel van een meter breed en drie meter lang erg handig. Je kan bij ons een tafel huren tegen gereduceerd tarief als je een renovliespakket vanaf 250 meter koopt. Het is handig, maar niet per sé noodzakelijk. Het is makkelijk om de banen uit te rollen en af te snijden. Let op dat je niet in de tafel snijdt. Het is een driedelige tafel waarbij je de kier tussen de delen uitstekend kan gebruiken om het vlies te snijden. Omdat we groot inkopen kunnen we goedkoop renovlies en glasvlies leveren. Dit is helemaal het geval als je een workshop volgt en de materialen gelijk meeneemt. Dat scheelt namelijk transportkosten. Als je de materialen laat bezorgen inclusief tafel moet je de tafel wel zelf terug brengen. Als je dan toch terug komt, dan kan je gelijk het vlies dat je over hebt terug brengen. We nemen het vanaf 2 kilo als het nog netjes opgerold zit en niet beschadigd is terug. Je betaald dus nooit teveel. Kijk hier voor onze terugbreng voorwaarden.

Toch niet zelf renovlies plakken?

Zie je het toch niet zitten om zelf renovlies te plakken nadat je de workshop heb gevolgd. Dat kan natuurlijk en is ook niet erg. Met name mensen die zichzelf als perfectionistisch of Pietje Precies bestempelen hebben het nogal eens moeilijk met het feit dat behangen en sausen snel moet gaan. Snel kan in jouw hersenen niet stroken met netjes, we proberen dat bij de workshop wel inzichtelijk te maken. Is dat het geval bij jou? Dan kunnen onze professionals van onze behangservice het voor je doen. We zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Vraag naar de voorwaarden en bel Diana op 026 – 379 06 50 of mail naar info@renovlies-nederland.nl