Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Egaliseren

Egaliseren voor het leggen van een pvc vloer

Veel mensen die een workshop renovlies behangen volgen gaan ook zelf vloeren leggen. Een enkeling durft het aan om zelf een vloer te verlijmen. Aan egaliseren beginnen niet veel mensen. Het resultaat van het egaliseren is erg bepalend voor het eindresultaat. Het is in tegenstelling tot renovliesbehang lastig om te corrigeren na het aanbrengen van de vloer. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om het egaliseren door ons te laten uitvoeren. Meestal brengen we dan ook de pvc vloer op de begane grond aan, zeker als er wordt gekozen voor pvc in visgraat of Hongaarse punt of een band en bies.

Egaliseren - stofzuigen

Stofzuigen voor egaliseren

Een van de zaken die moet gebeuren voor het egaliseren is het goed afsteken en opvegen van resten renovliesbehang, verf, stuc en dat soort zaken. Alleen vegen is niet voldoende er moet ook stofgezogen worden. Stofzuigen moet gebeuren met een krachtige stofzuiger. Hierdoor wordt stof uit de kleinste openingen gehaald waardoor de egaline goed hecht. In tegenstelling tot bij het behangen moet er wel primer gebruikt worden. Voor tegels, cementvloer of anhydrietvloer is een andere primer en egaline nodig. 
 
Ga je met je eigen stofzuiger aan de slag? Dan kan je beter maar gelijk een nieuwe bestellen. Bouwstof is een aanslag voor een stofzuiger. Daarom hebben onze stofzuigers extreme filters die de motor beschermen. Je kan natuurlijk een stofzuiger huren en alle materialen los kopen. Je kan er ook voor kiezen om de werkzaamheden aan ons uit te besteden. Naast renovlies doen we ook heel veel in egaliseren en pvc vloeren leggen. Wist je dat we een combideal hebben? Renovlies/lijm/verf/leggen pvc en click voor doe het zelf boven.

Welke Egaline?

Het is belangrijk dat je de juiste egaline gebruikt. Grofweg zijn er in nieuwbouw twee soorten vloeren:

– Cementdekvloer: dit is een vloer die bestaat uit een mengesel van zand en cement. Deze vloeren worden handmatig gesmeerd. 

– Anhydrietvloer: dit is een vloer die bestaat uit gips. De vloer is vloeibaar als deze wordt aangebracht. De vloer wordt via een slang op de vloer gespoten. De vloer vergt minder smeerwerk. De vloer vlakt zichzelf uit. De vloeren zijn vaak al mooi vlak, maar moeten voor het egaliseren geschuurd worden.

Voor beide produkten heb je een egaline nodig die hecht op cement of gips. Gipsegaline hecht op zowel cement als gips, cement niet op gips. De produkten worden aangemaakt met water, waarbij de hoeveelheid naukeurig moet worden bepaald. We gebruiken daarom watermeters op de slang. Het is eigenlijk een sproeikop die de hoeveelheid water doorlaat die je nodig heb en dan stopt. Je krijgt zo dus de ideale mengverhouding. Egaliseren doen we altijd met twee personen. Het is redelijk zwaar werk en je moet een tempo maken om aanzetten tussen de stortingen te voorkomen. 

De egaline wordt uitgesmeerd met een rakel, dat is een spackmes met tanden. Hierna wordt er met een prikroller gerold. Dit zorgt ervoor dat de egaline nog gelijkmatiger wordt verdeeld en de lucht ontsnapt. 

Wat heb je nodig voor het egaliseren?

  • De juiste egaline
  • De juiste primer
  • vachtroller met beugel en stok om egaline aan te brengen (die van het sausen kan je ervoor gebruiken)
  • Spackmes om af te steken
  • Stofzuiger
  • Maatemmers en kuip om te mengen
  • Krachtige mixer
  • rakel (spackmes met tanden)
  • Prikroller
  • Schuurmachine om te schuren als de egaline uitgehard is 

Egaliseren in appartementen

Naast cement dekvloeren en anhydriet vloeren is het bij het werken in appartementen belangrijk om de randen van de constructie vrij te houden in verband met contactgeluid. Hierovoor gebruik je kantstrook. Het aanbrengen van de kantstrook is secuur en tijdrovend werk, maar essentieel. In bijna alle appartementen wordt vloerverwarming aangelegd middels een zwevende constructie. 

TIP: als je de hele vloer los van de constructie heb aangebracht dan is het ook belangrijk dat de plint iets los van de vloer wordt gemonteerd. Je krijgt anders nog geluidsoverdracht via de plint. 

Egaline in zak
Egaliseren - vocht meten
Egaliseren - Schuren
Egaliseren - mixen

Egaliseren is een klus die de nodige aandacht vereist en daarnaast best wel veel gereedschap. Het gereeschap is ook best specialistisch en vraagt de nodige oefening voordat je ermee kan werken. Professionele behangers gebruiken een lijmmachine. Maar dat is ook voor incidenteel gebruik te lastig om mee te leren werken. 

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit bericht interesse gekregen in de combiaanbieding? We zijn er zeker van dat je bij de combiaanbieding de beste prijs-kwaliteitverhoudig krijgt die je kan bedenken. De vloeren, verf en renovlies is van uitstekende kwaliteit en bieden we rechstreeks uit ons magazijn scherp aan.

Je kan tijdens het volgen van de workshop renovlies behangen ter plaatse in ons magazijn de produkten van de aanbieding zien. Naast glasvlies, lijm, verf en vloeren verkopen we ook plinten.

We hebben gelakte plinten van 7 en 9 cm gelakt in 9010, 9016 of 9005 op voorraad. Doe er je voordeel mee.

Bel Diana: 026 379 06 50 of

Mail: info@renovlies-nederland.nl 

Glasvlies en laminaat van Floor Life