Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

Zelf renovlies sauzen, is dat te doen?

Als je veel moeite hebt gedaan om het renovlies netjes en strak op de muur te krijgen, dan denk je misschien dat zelf renovlies sauzen niet zo moeilijk is. Wij merken dat mensen er nogal eens makkelijk over denken, “dat doen we wel even denken ze dan”. Maar als je het verven niet goed doet dan kan je het eindresultaat er behoorlijk mee verknallen. Vergelijk het met de afwerking van een badkamer. Je kan nog zo mooi getegeld hebben en het sanitair netjes recht opgehangen hebben, het kitwerk kan de boel alsnog verknallen. Dus over zelf renovlies sauzen moet je niet te makkelijk denken.

Hieronder zie je in een korte film hoe de professionals van Easy Stuc een muur op een efficiënte manier schilderen. TIP: Let in de film op het gebruik van het spackmes bij het sausen en op de positie van de bak met verf.

Wat zijn de meest gemaakte fouten als mensen zelf renovlies sauzen?

zelf renovlies sauzenWe kunnen tips geven over het op de snelste en beste manier sauzen van renovlies, maar we noemen liever de meest gemaakte fouten. Van fouten leer je immers het best en het is nog beter om te leren van de fouten van een ander. Hieronder de meest gemaakte fouten als mensen zelf renovlies sauzen zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden:

Fout nummer  1: Te weinig saus gebruiken.

  • Als je banen krijgt in het sauswerk is dat een teken dat je te weinig verf gebruikt. Het helpt goed als je de bak met verf dicht voor de muur zet. Je voorkomt dan dat de druppels in plaats van op de vloer tegen de muur vallen, dat noemen we bonusverf.

Fout nummer 2: Proberen vanuit de emmer gelijk het eindresultaat te krijgen.

  • Wanden waar geen strijklicht op schijnt kan je best in één keer dekkend sauzen. Mits je dus voldoende verf gebruikt en het een witte kleur is. De eerste handeling is het opbrengen van de verf langs het plafond en in de inwendige hoeken. Daarna langs ramen en langs de vloer. Vervolgens de vlakken invullen met de grote roller. Als laatste handeling ga je ‘terugrollen’. Dat betekend dat je vanaf waar je begonnen bent met een roller zonder verf de wand nog een keer rolt waarna het eindresultaat verschijnt.

 

Fout nummer 3: Langs het plafond met een kwast en daarna met een roller.

  • Als je het een schilder vraagt is dat juist de goede methode. We verdenken schilders ervan dat ze door het in twee handelingen te doen het extra lang duurt, waardoor ze kunnen rekken. Als je het spackmes gebruikt om langs het spackplafond te sauzen zal je zien dat je een netter en ook sneller resultaat behaald. Het scheelt je afplakken wat op een spackplafond bijna niet lukt. Daarmee bespaar je kosten en ook nog eens een hoop ergernis bij zelf renovlies sauzen.

Fout nummer 4: Niet van boven naar beneden rollen.

  • Voor een goede gelijkmatige verdeling van de verf moet er goed gelijkmatig verf opgebracht worden. Dus niet boven een stuk en dan onder of van links naar rechts, maar van boven naar beneden en rechte banen die elkaar steeds een paar centimeter overlappen. We noemen dat nat-in-nat.

Fout nummer 5: De workshop niet volgen.

Het is best lastig om via een filmpje en tekst uitleg te geven over zelf renovlies sauzen. Tijdens een workshop staan we uitgebreid stil bij veel meer trucjes die je veel tijd gaan besparen en een strak eindresultaat bijna garanderen. Het niet volgen van de workshop vinden wij dus niet echt verstandig. Als je de workshop volgt dan is het spackmes aan het eind van de avond bijvoorbeeld je grootste vriend. We hebben namelijk nog veel meer tips over het gebruik van het spackmes. De tips vallen wel onder het geheim van de smit. Neem je de moeite om een workshop te volgen, dan nemen wij de moeite om je zo goed voorbereid mogelijk aan het werk te zetten.

Ga je werken met een roller of toch spuiten?

  • Sommige mensen die zelf renovlies sauzen denken dit snel met een spuitmachine te  kunnen doen. Het lijkt allemaal snel, maar wij zijn er geen voorstander van. Het betekend heel veel afplakwerk, nevel, hoger verbruik van verf en je moet de spuit heel goed schoonmaken wat ook veel tijd kost. Zeker als je van plan bent om met kleuren te werken is het lastig of eigenlijk niet te doen. Na de eerste laag saus kan je nog wat bijwerken en de laatste laag zetten. Dat is met spuiten gewoon heel lastig en het resultaat valt vaak tegen. Dat is toch zonde als je druk bent geweest met schuren en renovlies plakken. Als je de workshop volgt zal je zien dat met bepaalde trucjes het resultaat alsnog perfect kan worden ook al zitten er nog foutjes in het renovlies.
  • Spuiten is wel handig bij het sauzen van de groene of bruine dakkap op zolder. Dit voorkomt dat je steeds met een lange sausstok de roller moet indopen in de verf. Op zich is dat niet erg, want als de dakkap dan gesaust is geeft dat een voldaan gevoel. Voordat je de dakkap gaat sauzen is het belangrijk dat je eerst de spijkergaatjes plamuurt. Het zijn er wel 1000, gebruik een breed plamuurmes.

Welke verf gebruiken?

  • Welke verf gebruiken bij zelf renovlies sauzen is een veel gestelde vraag. Als het mensen die zelf renovlies sauzen niet lukt om de verf er netjes streeploos op te krijgen geven ze vaak de verf de schuld. Of je de verf nu bij de Gamma, Praxis, Hornbach of een andere bouwmarkt haalt, over het algemeen is het best goede verf. Wij zijn zelf van mening dat alle verf wel streeploos en dekkend is te krijgen. Waar je op moet letten bij de aanschaf van de verf is de benodigde hoeveelheid en het aantal benodigde materialen. Andere zaken waar je eigenlijk op moet letten zijn de schrobklasse en de glansgraad. Hoe lager de schrobklasse hoe beter afneembaar (klasse 1 is het best) en hoe matter hoe minder je erop ziet. Als je glanzende verf gebruikt zie je iedere onvolkomenheid. Zelf zweren we bij Einza Karat Plus.
  • We kopen deze verf groot in en kunnen het rechtstreeks vanuit ons magazijn voor scherpe prijzen doorleveren. We hebben geen mengmachine en hebben ral 9010 (gebroken wit) en Ral 9016 (verkeerswit) altijd ruim op voorraad. Maar op kleur kunnen we wel ook bij onze leverancier laten mengen, houdt u dan echter wel even rekening  met een levertijd, informeer hier naar bij Diana.

Renovlies in kleur sauzen

Als je muren met renovlies zelf in een kleur wil sauzen dan kan je die muren het best voor het laatst bewaren. Als je kleuren door de professionals van onze behangservice laat aanbrengen dan is dat duurder dan een witte kleur. Dit komt doordat kleuren meer tijd vragen om het er strak op te krijgen. Je moet kleuren altijd twee maal sauzen, zeker als je het zelf gaat doen. Tijdens de workshop laten we je zien hoe je een kleur heel strak langs het plafond kan maken. De randen langs het plafond aanbrengen noemen we besnijden, dat is een term afkomstig uit de schilderswereld. Deze gouden tip houden we achter de hand voor degene die de moeite nemen om een workshop te bezoeken. Het resultaat is super strak en het is nog veel sneller om het op die manier te doen.

Ben je benieuwd naar de gouden tip? Met deze uitleg helpen we je hopelijk een beetje op weg als je hebt besloten om zelf renovlies te sauzen. Je kan je altijd opgeven voor een workshop door te bellen met 026 379 06 50