Bel Diana

026 379 06 50

Renovlies voordeel pakket samenstellen

Gegarandeerd de goedkoopste tarieven

GRATIS* Workshop Renovlies behangen

*vanaf 200m2 Renovlies + Lijm

Renovlies laten behangen?

Vraag snel een offerte aan!

ondergrond voor renovlies

Welke ondergrond voor renovlies

Voor een net resultaat is het belangrijk dat de ondergrond goed wordt voorbewerkt. Een groot misverstand is dat renovlies de ondergrond egaliseert. We zijn het daar niet helemaal mee eens. Natuurlijk verhult het wel wat, maar oneffenheden moeten eerst worden weggehaald. Behangklaar wordt wel aangeduid als: klaar voor de behanger. Het schuren en plamuren maakt onderdeel uit van de workshop zelf renovlies behangen.

Kan renovlies overal op worden aangebracht?

Renovlies wordt veel toegepast in nieuwbouwwoningen. Maar het wordt ook gebruikt voor renovatie, vandaar de naam renovlies. Uitganstpunt is altijd dat wanden glad zijn. Renovlies is wandvolgend, pukkels steken er doorheen en kunnen zorgen voor blazen. Goed schuren en plamuren dus. We noemen dat voorwerken van de muren

Beton als ondergrond voor renovlies

Beton is een perfecte ondergrond voor renovlies. Het enige nadeel is de mogelijke aanwezigheid van betonpukkels. Over het algemeen zijn prefabwanden goed te behandelen. Let bij de voorschouw voor oplevering op de staat van de muren. Door met de platte hand over de wanden te vegen alsof je de ramen zeemt kan je voelen of er pukkels, slagen of bulten in de muur zitten. Mocht je het constateren, maak dan een notitie op het schouwformulier. Zijn de hoeken te ruw, we hebben er een oplossing voor die het mogelijk maakt om geen hoeksperen te zetten. Benieuwd? Volg de workshop zelf renovlies behangen.

Kalkzandsteen als ondergrond voor renovlies

Kalkzandsteen elementen worden afgefilmd en zijn over het algemeen goed te schuren. Op de hoeken bij de gevelkozijnen worden hoeksperen gezet. Hierdoor kan je mooie haakse hoeken maken. Hoe je dat doet nemen we ook door bij de workshop zelf renovlies aanbrengen. De keuze in materiaal is hierin doorslaggevend (150 of 200 gram renovlies). Kalkzandsteen als ondergrond voor renovlies is dus fijn om mee te werken.

Gibo als ondergrond voor renovlies

Gibo lijkt wat betreft afwerking op kalkzandsteen. De grote vlakken zijn vaak al aardig glad. De aandacht wordt gericht op de naden, daar waar de blokken bij elkaar komen. Gibowanden worden vaak opgesloten in profielen. Hier kan ook het een en ander verkeerd gaan. In de samenvatting van de workshop staan de elementaire fouten aangegeven. Als je de workshop volgt krijg je een samenvatting mee.

Op de foto hiernaast zie je behangklare betonwanden. De witte plekken zijn bewerkt na het plaatsen. Het is verstandig om juist die plekken goed te schuren en na te lopen. Dit geldt ook voor gibo, het nalopen op naden waar de blokken bij elkaar komen is aan te bevelen. De grote vlakken mankeert over het algemeen niet zoveel aan. Overal waar na het plaatsen handelingen zijn verricht verdienen extra aandacht

Behangklaar

Behangklare ondergrond voor renovlies die niet geschikt zijn

Sierpleister, mdf koven, behang, vellingblokken en dat soort muren zijn niet geschikt om renovlies op aan te brengen. Het werkt niet om dikker behang over bijvoorbeeld spachtelputz heen aan te brengen. Er zijn materialen die het kunnen egaliseren, maar dat valt niet onder regulier renovlies. Voor advies en de mogelijkheden hierover kan je wel altijd contact met ons opnemen. 

Kan er renovlies op de dakkap?

Op zich kan alles, maar het is niet slim om te doen. Doordat een dak is ontworpen om flexibel te zijn (in de winter een pak sneeuw en een storm en in de zomer hitte). De onderkant van de dakkap is beter om alleen te sausen. Een laag sauzen, gaatjes plamuren en nog een laag sauzen. Een hele dankbare klus om zelf te doen. Het nadeel is dat het vaak om werken op hoogte gaat en je goed de veiligheid in acht moet nemen. Als je de workshop volgt krijg je tips over hoe je het best de dakkap kan sauzen. Bijvoorbeeld ademende verf gebruiken en een bokkepoot gebruiken zijn enkele tips.

Dakkap sausen

Behangklare muren schuren en plamuren

Op welke ondergrond je ook gaat werken, schuren en plamuren moet je eigenlijk altijd. Enkele hulpmiddelen hierbij zijn een schuurstok, bouwlamp, schuurpapier en spackmes. De aanpak maakt dat je voorkomt dat je in het oneindige aan het schuren bent. We kunnen je tips geven hoe je gestructureerd en gepland tewerk kan gaan. Dat scheelt je heel veel tijd en ergernis. Van veel mensen die een workshop volgen horen we achteraf dat de tijdsinvestering voor het volgen van een workshop dubbel en dwars wordt terug verdiend. 

Laten behangen

Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet zelf aan de slag gaat. Dat is maar goed ook, want anders hebben onze renovliesbehangers niks te doen. We komen graag bij uw nieuwe woning om de werkzaamheden uit handen te nemen. Stuur de tekeningen op voor een prijsindicatie. Voor meer informatie over wat renovlies behang kost verwijzen we naar deze pagina. Je kan tijdens werktijden altijd met Diana bellen (026 379 06 50) of een mail sturen naar info@renovlies-nederland.nl

Workshop renovlies contact